MFi-Logo

MFi, wat is dat?

MFi betekent ‘Made for iPhone/iPad/iPod. Sinds 2012 is dit Apple’s keurmerk voor officieel goedgekeurde accessoires. Om dit keurmerk te krijgen moet de fabrikant een speciale chip in de accessoires bouwen. Deze chip zorgt ervoor dat de accessoires met een iPhone, iPod of iPad kunnen communiceren. Is deze chip niet aanwezig, dan is het mogelijk dat het accessoire simpelweg niet werkt en schade aan het Apple-device aanricht.

Made For iPhone/iPad/iPod

Een MFi-gecertificeerd accessoire herkennen.

Er zijn veel voordelige accessoires verkrijgbaar voor iPhones, iPods en iPads die niet van echt te onderscheiden zijn én niet gecertificeerd zijn. In dat geval doen ze jouw Apple-device meer kwaad dan goed. MFI-gecertificeerde accessoires hebben het MFI-logo op de verpakking staan en hebben altijd de volgende eigenschappen:

  1. Constante temperatuur
    Een MFi-gecertificeerd accessoire wordt niet warm tijdens gebruik en zorgt er ook voor dat het Apple-device tijdens het laden niet warm wordt. Inferieure accessoires kunnen wél voor oververhitting zorgen, met alle nadelige gevolgen van dien.
  2. Opladen in relatief korte tijd
    MFi-gecertificeerde laadaccessoires zijn in staat om het Apple-device in relatief korte tijd op te laden. Hierdoor wordt de batterij niet langer belast dan nodig is. Bij inferieure accessoires kan het een eeuwigheid duren voordat je device opgeladen is. Dit zorgt voor overbelasting van de batterij, waardoor deze veel sneller aan vervanging toe is.
  3. Goede kwaliteit
    Laadaccessoires die MFi-gecertificeerd zijn, zijn netjes en stevig afgewerkt. Hierdoor krijg je niet snel te maken met kinken in kabels en verbindingen die los raken. ‘Goedkoop is duurkoop’ is een gezegde dat zeker geldt voor laadaccessoires.

 

MFi logo
error: Website is beveiligd !!
%d
M's Phone Repair

GRATIS
BEKIJK