langere batterij duur

De batterijduur van je iPhone verlengen!

Met deze tips kan je al heel wat langer omgaan met je batterij

Iedere iPhone-gebruiker herkent dit scenario: je loopt naar een belangrijke afspraak of zit onderweg in de trein, en je iPhone begeeft het. Batterij leeg. Gelukkig zijn er enkele slimme tips om de levensduur van je batterij te verlengen.

Mag het wat minder helder? (Aanrader)

De helderheid van je iPhone-scherm is een boosdoener van formaat. Een echte batterijvreter, zoals wij het noemen. Via het homescreen-bedieningspaneel kan je de helderheid gemakkelijk wat lager zetten. Een andere optie is via Instellingen > Helderheid en achtergrond.

De ‘stoor mij niet’-modus

Ga je sporten of ben je op de baan? Zet je iPhone dan op ‘niet storen’.  Zo hoeft het scherm niet telkens aan te gaan om notificaties te tonen.

Bluetooth 

Een andere batterijverslinder is bluetooth. Daarom: schakel die uit als je ze niet nodig hebt.

Energiebesparingsmodus 

Zo’n 20% batterij op overschot? Schakel dan als de bliksem over op de energiebesparingsmodus. Je iPhone zal alles uit de kast halen om tóch wat langer mee te gaan. Ga naar Instellingen > Batterij en vink de energiebesparingsmodus aan.

Ververs apps op de achtergrond (heel zeker doen!!!!)

Het gros van de smartphone-gebruikers Facebookt, Instagramt en WhatsAppt erop los. Alleen kunnen dergelijke apps flinke tikken uitdelen aan je batterij. Ze passen als het ware methodes toe om te voorkomen dat ze na een aantal minuten in slaapstand gaan. Dus blijven ze data uitwisselen met de servers. Laat deze gulzige apps op hun honger zitten en ga naar Instellingen > Algemeen > Ververs apps op de achtergrond en vink een paar van die energie vretende applicaties uit.

Netwerkinstellingen

Een slecht functionerende dataverbinding kan je batterijpercentage in enkele minuten laten zakken. Speel hierop in door de netwerkinstellingen te resetten via Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen.

Batterijduur volgen

Hou de vinger aan de pols door de batterijduur nu en dan op te volgen.

Bron: iCulture