Intro

Wat is de Cloud? Wat is DropBox?

Spijts onze oude gewoonte alles te willen lokaal bewaren (opslaan) zijn de moderne smart devices (gsm/tablet/...) daar eigenlijk niet meer voorzien. En zeker nu meer en meer surfvolume standaard bij uw abonnement zit. Er wordt meer en meer gebruik gemaakt van de Cloud.

Cloud service is een methode waarbij je data wordt gestockeerd in de Cloud (wolken). In de Cloud is een ander woord voor server die ergens ter wereld staat en waarop je data wordt gebackuped.

Een goede en betrouwbare Cloud service is Dropbox.
Dropbox gratis geef je 2GB in data opslagruimte. Wil je meer dan hoeft niet te betalen bijvoorbeeld 9,95€ voor 1 Terrabyte data.

Het werkt heel eenvoudig stockeert je foto’s en andere documenten is in de Cloud en zijn beschikbaar op alle toestellen die je waarop je ook Dropbox installeert onder het zelfde e-mailadres en is heel eenvoudig om je foto’s en andere documenten van je telefoon naar je pc of laptop te brengen en omgekeerd.

Een gratis systeem is Google foto’s. Hier is de opslag enkel voor foto’s en fimpjes onbeperkt. Alle foto’s van je toestel gsm dus worden gemaakt hebt naar Google foto’s en zijn beschikbaar op je pc let zoals bij Dropbox behalve bij Google foto’s blijven die in de Cloud staan en worgen niet gedownload op je pc je hoeft er dus vanuit de Cloud ook nog eens te downloaden op je pc indien je zo lokaal wilt stockeren. En derde mogelijkheid is iCloud. De laatste twee dus Google foto’s en iCloud dumpen of op je zoals je het wilt zeggen je foto’s automatisch naar de Cloud dus je neemt foto en binnen enkele seconden wordt deze ook gekopieerd naar de cloud.

In deze reeks workshops gaan we beide systemen en de iCloud bespreken en aan de hand van video ook de werking tonen.

Persoonlijk heb ik de drie systemen in gebruik.
Van de drie systemen gebruik ik Dropbox zo goed als altijd de andere twee gebruikt meer als extra back-up.
Ik ben het nu gewoon om na het nemen van een aantal foto’s deze te dumpen naar de Cloud en te wissen op mijn telefoon. Door deze gewoonte aan te nemen bespaar je veel ruimte op je telefoon waardoor de werking aangenaam blijft. De foto’s echter blijven ten allen tijden beschikbaar voor gebruik je hoeft enkel internet verbinding contact te maken met de Cloud en je kunt je Foto’s terug zien of terug plaatsen op je telefoon indien je zo lokaal zal nodig hebben.

Ik hoop dat deze korte workshops nuttig voor u zijn. Feedback is altijd welkom.

Werken met de Cloud bespaart u veel kopzorgen in het geval telefoon het begeeft of verloren zou raken.

Installatie en gebruik

Wat is het verschil tussen DropBox en Google foto's? Wel DropBox is gratis tem 2GB, heb je meer nodig betaal je 9.95 Euro per maand voor 1Tb. Je kan per schijf van 250 Mb gratis bij krijgen door vrienden uit te nodigen ook DropBox te gaan gebruiken, zelfs de gratis versie is al ok. Het grote verschil is dat DropBox alle type files kan bewaren dus ook pdf enzo. Het is bruikbaar op Android, iOS, PC (Windows) en Mac.

  1. Ga naar de App store (iPhone) / Play store (Android)  en zoek naar de DropBox app, en installeer deze.  Het icon logo .
    Wil je mij 250Mb cadeau doen dan klik je hier (Link).
  2. Open de app en ga naar het User icon onderaan
  3. Waar staat Camera upload zet je deze aan
  4. Eigenlijk is dit al voldoende, je kan echter meer beveiligen zodat anderen niet zomaar in de app kunnen door een toegangscode en/of touch id toe te voegen, klik hiervoor op het wieltje links bovenaan.
  5. Klik op Toegangscodeslot en voeg je 4 cijfercode in, je kan daar ook touch id activeren

Op deze manier heb je geen telefoon nodig met een massa geheugen, je foto/video staan veilig opgeslagen, en zijn vooral van overal bereikbaar op ieder toestel.

Heb je vragen, suggesties? Laat het ons weten, we horen graag van U.