Airdrop

 

Airdrop

 

Wellicht heb je er al eens over gehoord: Apple’s AirDrop.

Deze technologie maak het mogelijk om eenvoudig en snel content uit te wisselen met andere iOS en Mac gebruikers in de buurt. De directe verbinding die tot stand wordt gebracht maakt het mogelijk om razendsnel foto’s, video’s, websites, het weer, locaties en nog veel meer te delen. Het grote voordeel van AirDrop is dat de technologie snel werkt en content zonder kwaliteitsverlies gedeeld kan worden tussen verschillende apparaten.

Om gebruik te kunnen maken van AirDrop is het van belang dat wifi en Bluetooth ingeschakeld zijn. Indien je geen optie ziet waarmee je AirDrop kunt inschakelen, dan is je device mogelijk verouderd en ondersteunt het apparaat geen AirDrop.

Afhankelijk van het type iPhone veeg je om het bedieningspaneel te openen met één vinger vanaf de onderkant van het scherm omhoog. Vervolgens druk je stevig op het wifi-icoon waarna je AirDrop kunt inschakelen. Bij een iPhone X of nieuwer veeg je vanaf de rechterbovenkant van het scherm naar beneden om het bedieningspaneel tevoorschijn te halen.

Wanneer je AirDrop eenmaal hebt geactiveerd kun je beginnen met het delen van content. Het delen van content door middel van Airdrop is heel eenvoudig en doe je door de content die je wilt delen te selecteren en vervolgens op de deelknop te tikken (icoon met vierkant en pijl omhoog). Tik tot slot op de naam van een AirDrop-gebruiker of een Apple-apparaat in de buurt.

Ook anderen kunnen content met jouw delen via AirDrop. Wanneer iemand iets deelt via AirDrop krijg je hier een melding van te zien met een voorvertoning van de gedeelde content. Om de content te ontvangen tik je op accepteer waarna de bestandsuitwisseling plaatsvindt.

Zie hier onze te koop paginaTe koop

%d bloggers liken dit: