ipad iphone duo

 

ipad iphone duo

 

Met de introductie van de iPhone 12 en iPhone 12 Pro is deze vraag relevanter dan ooit: kun je je iPhone opladen met een iPad-adapter?

Uit milieuoverwegingen stopt Apple namelijk met het meeleveren van een adapter en EarPods. Ook wanneer je over een oudere iPhone beschikt en een iPad-adapter je enige troef is, is het de moeite waard om verder te lezen.

Hoe veilig is het om je iPhone op te laden met een iPad-adapter?

De meeste iPhones worden met een 5 Watt-stroomadapter geleverd. iPads daarentegen worden geleverd met een 12 Watt- of 18 Watt-adapter.

Om het simpel te houden,  je iPhone met een iPad-adapter opladen kan geen kwaad, een iPad met een 5 Watt iPhone adapter opladen dan weer wel.

Het enige verschil is de snelheid waarmee de batterij wordt opgeladen. In de praktijk betekent dit dat je je iPhone sneller oplaadt met een iPad-adapter. Wel werkt dit alleen op modellen vanaf de iPhone 6 en nieuwer.

Mijn oude iPhone-adapter is kapot: wat nu?

Wanneer je oude iPhone-adapter zijn laatste adem heeft uitgeblazen of wanneer je je oude adapter kwijt bent geraakt, dan kan het lonen om voor een iPad-adapter te kiezen. Zeker wanneer je je iPhone vaak ‘eventjes’ wil opladen kort voor vertrek, dan zal je het verschil in laadsnelheid tussen een iPhone- en iPad-adapter zeker merken.

error: Website is beveiligd !!
%d
M's Phone Repair

GRATIS
BEKIJK