Software - al dan niet maatwerk - 

Vanaf de begin periode in de jaren 80 was ik al actief in de, wat nu heet de IT-wereld. Ik had het gelukt dat mijn toenmalige werkgever het toeliet de toen nog zeer dure computers mee te nemen naar huis om zo in de weekends te kunnen leren programmeren. Literatuur was zo goed als onbestaande (het internet bestond nog niet zoals we het nu kennen), veel werd met trail-and-error geprobeerd. Dat was mijn toekomst, ik merkte dat direct, het abstracte, het niet lineaire, ja dat was mijn ding.

Het ene bedrijf is het andere niet!
Wat excellent is voor de ene is niet echt wat een ander nodig heeft!

Eind jaren 80, begin jaren 90 had ik m'n eigen software bedrijf voor maatprogrammatie. Ik had namelijk snel door, dat het ene bedrijf het andere niet is, en dat standaard programma's (of programma's geschreven voor het ene bedrijf) niet altijd 100% passen in een ander bedrijf. Toen de "computers" goedkoper werden, kwamen vele bedrijven op de markt met 'standaard' pakketten, geschikt voor iedereen, en ja een tijdje ging iedereen hier in mee. Maar de laatste jaren zien we een terugkeer naar het maatwerk, een afgeleide van .... maar dan naar eigen behoefte.

Maatwerk

De laatste jaren hebben wij een aantal praktische programma's geschreven, die universeel bruikbaar zijn, maar snel aangepast kunnen worden naar ieders behoefte. Een aantal van deze programma's gebruiken we zelf zoals e-fact, een eenvoudig facturatie programma, met betaalopvolging, en UBL klaar (UBL = e-factuur).

Ons laatste project was MenuKaart Beheer, geschreven voor mensen van de Horeca die een menukaart snel een eenvoudig willen beheren, afprinten, en op hun website weergeven, dit alles beheert vanuit één centraal punt.

TraceMySite is dan weer een side-project die toelaat meer gegevens te verzamelen van uw website bezoekers.

MyReviews, de naam zegt het zelf een heel simpele manier om feedback van uw klanten te verzamelen en uw review resultaat in de vorm van sterren weer te geven.

Software op maat

Meer weten?


Klik op de Agenda

bekijk-ons-youtube-kanaal

%d bloggers liken dit: