Snel laad tips

 

 

Snel laad tips

 

Nog even snel je iPhone opladen voordat je de deur uitgaat?
Heb je haast en wil je nog even snel je iPhone opladen?

Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waarmee je jouw iPhone sneller oplaadt.

Nieuwere iPhones ondersteunen daarnaast met snelladen. Hiermee wordt de oplaadtijd nog verder verkort en wij leggen je uit hoe het werkt.

 

Gebruik vliegtuigmodus en schakel functies tijdelijk uit

Om je iPhone sneller op te laden is het aan te raden om de vliegtuigmodus in te schakelen. Dit doe je door het bedieningspaneel te openen en te tikken op het vliegtuigje of door via de Instellingen-app de vliegtuigmodus te activeren. Door deze modus in te schakelen zoekt je iPhone niet naar telefoontjes en berichten en dit bespaart energie.

Je kan nog een stap verder gaan door notificaties uit te zetten en ervoor te zorgen dat het scherm uitgeschakeld is tijdens het opladen. Ook kun je ervoor kiezen om je iPhone helemaal uit te schakelen. Dit werkt alleen goed wanneer je je iPhone langere tijd wilt opladen. Het uit- en inschakelen kost namelijk extra energie.

Opladen via netstroom

Je iPhone laadt sneller op wanneer de oplader op netstroom is aangesloten in plaats van een pc of laptop. Sluit daarom je iPhone tijdens het opladen aan op netstroom. Gebruik hiervoor een originele oplaadkabel.

Snelladen met USB-C-lichtnetadapter

Met snelladen laad je je iPhone sneller op dan normaal. Zo is het mogelijk om je iPhone van 0 tot 50% op te laden in slechts 30 minuten. Om gebruik te kunnen maken van deze optie moet je iPhone snelladen ondersteunen. Snelladen werkt daarnaast alleen met bepaalde opladers die in de meeste gevallen niet standaard door Apple wordt meegeleverd. In tegenstelling tot andere modellen wordt bij iPhone 11 Pro en Pro Max wel een adapter meegeleverd die geschikt is voor snelladen.

De volgende modellen bieden ondersteuning voor snelladen:

  • iPhone 8(Plus)
  • iPhone X
  • iPhone XS(Max)
  • iPhone XR
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro (Max)

Om gebruik te kunnen maken van snelladen heb je twee accessoires nodig: een USB-C-stroomadapter en een USB-C-kabel. Let er bij het kopen van een USB-C-stroomadapter op dat het een adapter betreft die geschikt is voor USB-C Power Delivery (PD). Doe je dit niet, dan kun je de adapter niet gebruik voor snelladen.

error: Website is beveiligd !!
%d
M's Phone Repair

GRATIS
BEKIJK