Wat betekent de onbekend onderdeel-melding op je iPhone?

U koopt een 2de hands of refurbished  iPhone, of deze is hersteld dan kan u eventueel deze melding zien. Al werden ze gerepareerd met nieuwe originele servicepacks of met niet-originele onderdele, je iPhone herkent deze onderdelen niet en je krijgt er een melding over. Je kunt die melding negeren, want je iPhone werkt gewoon zoals je gewend bent. In dit artikel leggen we uit waarom je die melding krijgt en hoe hij eruit ziet.

Waarom krijg je de melding?

Je krijgt een melding als het scherm, de camera of de batterij van je iPhone is vervangen al dan niet met een niet-origineel onderdeel. Deze onderdelen zijn niet door Apple gemaakt, maar zijn wel MFI-gecertificeerd. MFI staat voor Made for iPhone. Apple heeft deze onderdelen goedgekeurd. Toch herkent je iPhone de nieuwe onderdelen als niet-Apple onderdelen en waarschuwt je daarvoor.

Hoe ziet de melding eruit?

Je ziet de melding eerst op het startscherm van je iPhone. Ook verschijnt de melding in het instellingenmenu en in de batterij-, camera- of scherminstellingen. De titel van de melding is "Belangrijke batterij-informatie", "Belangrijke scherminformatie" of "Belangrijke camera-informatie". Je iPhone geeft aan dat hij niet kan controleren of je een originele batterij of een origineel scherm hebt.

Wat is de invloed van de melding?

De melding over je batterij, camera of scherm heeft geen invloed op de werking van je. Je iPhone en de onderdelen werken dus gewoon zoals je gewend bent. Sterker nog, als je de melding ziet betekent het dat er een gloednieuw onderdeel in je iPhone zit. De batterij is bijvoorbeeld net vervangen en heeft een conditie van 100 procent. Je iPhone gaat dus extra lang mee. Het enige nadeel van een niet-originele batterij is dat je de conditie van je batterij niet ziet bij je instellingen.

Hoe haal je de melding weg?

De melding over je batterij, camera of scherm verdwijnt vanzelf na 2 weken. Er is geen manier om de melding zelf weg te halen. Je ziet de melding eerst 4 dagen op je startscherm. De melding in je instellingenmenu blijft 2 weken staan, maar is daar een stuk minder opvallend. Hierna zie je de melding alleen nog als je specifiek naar de instellingen van je batterij, camera of scherm gaat. De melding is dan goed verstopt en je hebt er geen last meer van.

error: Website is beveiligd !!
%d
M's Phone Repair

GRATIS
BEKIJK