waterschade

iPhone in het water wat nu??

Wat WEL en wat NIET te doen!

Je iPhone viel in het water of bleef buiten liggen in die ene onverwachte regenbui. Het kan en het gebeurt, maar wat nu?

EERST EN VOORAL.

1 Start de telefoon niet opnieuw op of hang deze ZEKER NIET aan de lader.

Vergeet de "rijst" of andere verhalen, of je nu wel of niet de telefoon in rijst stopt haalt niets uit, leg je hem gewoon 'uit-te-drogen' zou deze ook vermoedelijk opstarten. Het is niet zozeer het water, het is wat in dat water zit die dodelijk is voor je telefoon. Regen water nog het minst schadelijke, en zeewater, toilet, .... 1000x erger

2. Breng de telefoon zo snel mogelijk binnen - zo nat mogelijk eigenlijk. Was het water chemisch rijk, leg je telefoon desnoods in regenwater en liefst nog in gedistilleerd water, om zo het invreten te vertragen. Heb je toevallig 99.9% alcohol ter beschikking, ideaal.

Wat kost het herstel?

Telefoon en moederbord onderzoek en een professionele ultrasonische reiniging start aan €50. Indien er kortsluiting is ontstaan kan de prijs oplopen. Men moet er echter ook vanuit gaan, geval per geval dat we niet meer spreken van herstel maar van eventuele data recovery. Heel veel is afhankelijk van welk soort vloeistof de telefoon in terecht kwam, hoe lang u wachte om deze binnen te brengen, de reeds aanwezige schade aan het moederbord enzo.

iPhone Waterschade