iPhone 7 vs 8

Welke verschillen zijn er tussen iPhone 7 en 8?

Moet je nu wel of niet een andere iPhone aankopen als uw 7 nog ok is? We overlopen even …..

1) Draadloos opladen

Hoera! De langverwachte feature bij Apple is uitgebracht! Voortaan kan je je iPhone 8 draadloos opladen. Door zijn glazen behuizing kan de iPhone gemakkelijk opladen zonder kabel. De iPhone zal kunnen opladen met de Qi-opladers die reeds door andere fabrikanten op de markt zijn gebracht.

2) Een (ver)nieuw(d)e camera

Het zou geen nieuwe iPhone zijn moest er geen upgrade van de camera bij betrokken zijn. Met de nieuwe iPhone 8 doen ze er nog een schepje bovenop. De 12 megapixelcamera wordt gecombineerd met een grotere sensor die sneller werkt en meer licht opvangt, zo zijn al je foto’s nu van nog betere kwaliteit. Ook de pixeltechnologie en beeldverwerking zijn beter.

3) Scherm

Bij het scherm is de originaliteit tegenover de iPhone 7 ver te zoeken. De iPhone 8 heeft ook 4,7inch (lcd) scherm. En bij de plusvariant meten de schermen 5,5inch. Met de True Tonefunctie op de iPhone 8 past het scherm zich nu wel automatisch aan de omgeving. Dus of je nu onder kunstlicht naar je scherm kijkt of onder de klare zon; de kleuren op je scherm blijven gelijk. De resolutie heeft echter geen upgrade gekregen. Ook voor de rest van het design van de iPhone is er weinig tot niets veranderd van iPhone 7 naar iPhone 8. Zoals eerder vermeld heeft de iPhone 8 een glazen behuizing, terwijl dit bij de iPhone 7 van aluminium was.

4) Opslag

Apple gaat steeds een stapje verder op het vlak van opslagcapaciteit. De iPhone 8 is enkel verkrijgbaar met 64 of 256 GB. Terwijl je een iPhone 7 nog kan kopen met 32 of 128 GB.

5) Processor

En dan is het tijd voor de volgende boost: ook de processor in de nieuwe iPhone is van een beter kaliber. In je nieuwe Apple-toestel zit een A11 Bionic chip. Deze is volgens Apple minstens 70% sneller en kan meer dingen tegelijk aan.

  • Conclusie: Nee, niet bepaald, tenzij je een speed freak bent uiteraard